Blogg

Välkomna tillbaka till lokalfotbollsbloggen

Efter ett längre uppehåll är Smålandspostens lokalfotbollsblogg tillbaka, lagom till försäsongen 2015. Här kommer vi varje vecka att ge er det senaste om lokalfotboll i Kronobergs län. Vi kör direkt med en sammanfattning av helgens träningsmatcher.

***

Växjö DFF förlorade helgens träningsmatch mot fjolårets seriekonkurrent Mariebo. I år spelar lagen i skilda serier. Matchen i Jönköping slutade 3-2 till Mariebo.

***

Räppe har inlett året med tre raka kryss. Efter två 0-0-matcher blev det i helgen 1-1 mot Lindås. Nyförvärvet Filip Andersson gjorde Räppes första mål för säsongen.

***

Division 3-laget Älmeboda/Linneryd förlorade helgens träningsmatch mot division 2-laget Lindsdal. Matchen i Kalmar slutade 2-0 till hemmalaget. Resultatet var rättvist, enligt Älmeboda/Linneryds hemsida, som också avslöjar att laget är inne i en tung träningsperiod.

***

Älmhult visade vilken klubb som är störst i kommunen när man besegrade Eneryda med 3-0 i en träningsmatch. Nyförvärvet från Växjö BK, Jonathan Stark, gjorde två av målen. Haris Hamzic satte det tredje.

***

Nya division 3-laget Åryd förberedde sig för premiären mot Sölvesborg med en träningsmatch mot Sandsbro i helgen. Matchen slutade 0-0.

***

Slätthög från division 4 slog elitfyrans Växjö BK i en träningsmatch. Jonas Linnell gav Växjö BK ledningen, men en kvart senare kvitterade Lucas Citron. Samme spelare avgjorde senare även matchen med en kvart kvar.

-Vi ber inte om ursäkt för segern. Tycker vi är bra med från minut 20 till domaren blåser av, säger Slätthögs tränare Jerry Holmbeck.

***

Hovshaga slog seriekonkurrenten Rejban i en träningsmatch i fredags. Matchen, som var den första på Hagavallens nya konstgräs, slutade 2-0 till hemmalaget. Filip Swanson och Bo Svensson gjorde Haifs mål.

***

Gransholm förlorade mot division 3-laget Hvetlanda med 1-2 i fredags. Tränare Peter Andersson var inte nöjd.

– Framåt så kräver jag BETYDLIGT mer DRAG i samtliga situationer, skriver han på klubbens hemsida.

Oskar Åberg gjorde Gransholms mål och får beröm tillsammans med Emil Glans.

***

Fler resultat? Mejla mig på daniel.rydstrom@smp.se.