Blogg

Troja tänker spetsa truppen

På onsdag kan Troja säkra en plats i allettan. Tränaren Pelle Svensson vill både toppa och bredda sin trupp inför det som komma skall.

– Vi har ett delmål och det vill vi bocka av på onsdag. Sen kan man tycka att vi ska klara det och det tycker vi också, men jag tror på att sätta delmål, dels i serien och dels i spelet.

28 insläppta mål hittills. Det är ett fantastiskt facit?

– Ja, det tycker jag också. Jag är nöjd med. Jag tycker vi har uppträtt korrekt i många matcher också utan att spela tråkigt. Jag tycker bitvis vi har spelat kul hockey också. Vi har hittat en hyfsad kombo.

Ännu mer statistik. Två insläppta mål i boxplay. Vad säger en tränare om det?

– Att vi har absolut spetskompetens på den positionen. Vi har några spelare som är otroligt bra och skickliga på det. Nisse, Flash och Trucken och Jonas Pontusson, där är ett gäng som är jätteskickliga på det. Sen har det kommit ett grymt självförtroende, men just nu så funkar det riktigt bra.

Mer fördelat framåt. Ingen som sticker ut. Är det bra eller dåligt?

– Det är både ock. Det är både en styrka och en svaghet. Visst vill man ha en som gör ett mål per match. Men är det så att man har en kille som gör ett mål per match och han inte levererar är det skönt att man har bredden också. Visst vill jag ha spridningen, men jag skulle vilja ha en som gjort 15 mål redan.

En tuffare serie väntar. Är ni redo för det?

– Absolut. Jag tycker att vi visade redan i fjol att vi var redo för det. Det ska bli en kul utmaning faktiskt.

Hur tänker du kring truppen du har och resten av säsongen. Är du nöjd?

– Jag är mycket nöjd med hur vår trupp ser ut, men hittar vi något som vi känner komma göra skillnad kommer vi nog att ta in det.

Finns det utrymme för det?

– Ja.

Defensivt eller offensivt?

– Jag tycker vi står oss jättebra rent defensivt, bevisligen, men vi är skadekänsliga. Sen tycker jag att vi har fyra okej lines med lite lagom spets, men jag skulle vilja sticka ut ännu mer faktiskt.

Något offensivt alltså, back eller forward?

– Det är en forward som gör det. Jag letar ingen offensiv back, men jag är ganska säker på att vi behöver ha in en kropp till på backsidan också.

Två pjäser, en som breddar på backsidan och spetsar på forwardssidan, alltså?

– Ja.

Hur tänker du tidsmässigt. Är det före allettan med tanke på vad som finns i potten om man vinner den?

– Jag tror att det är viktigare att vi hittar rätt. Jag är också medveten om att det finns mycket i potten i allettan, men jag tror att det är viktigare att vi hittar rätt. Och det vet man aldrig. Det är ett lotteri det där. Det finns alltid en anledning till att en spelare är ledig nu. Där får man ha en del research och en del tur.