Sillybloggen om läget i Lakers

Erik Josefsson har utgående kontrakt, men lär göra även säsong nio och tio i Växjö Lakers. Foto: Mikael Fritzon / TT / kod 62360

Erik Josefsson har utgående kontrakt, men lär göra även säsong nio och tio i Växjö Lakers.
Foto: Mikael Fritzon / TT / kod 62360

För ett par veckor sedan skrev Sillybloggen om kontraktsläget i Taif. I dag är det dags att syna Växjö Lakers långsiktiga arbete.

Vi kan tidigt konstatera att Henrik Evertsson har ett riktigt bra utgångsläge när det är dags att börja planera för 2016/17. De två vassaste backarna plus hela superkedjan med Rosén-Kiiskinen-Gynge har avtal som löper även över nästa säsong. Pusselbitar som Liam Reddox, Josh Hennessy och Joakim Hillding är också på plats liksom utvecklingspotential i Stefan Steen, Eric Martinsson och Linus Fröberg. I nuläget har a-truppen 14 spelare med utgående kontrakt efter denna säsong. Enligt Henrik Evertsson ”får vi se” om det blir några förlängningar under juluppehållet. Nedan följer en genomgång.

Christopher Nihlstorp

En riktig vinnare mellan stolparna som har vunnit titlar de två senaste säsongerna. Har utgående kontrakt och känns inte omöjligt att han blickar söderut för att spela för en av två skånska klubbar i SHL nästa säsong.

Teemu Laakso

En viktig spelare i defensiven som dock dras med återkommande skador. Med anledning av det kan det bli en ”Lex Lajunen”.

Eddie Larsson

Inne på sin tredje säsong i klubben och svarade för ett mycket starkt slutspel i våras. Har inte riktigt nått de höjderna i grundserien hittills och jag tror att Evertsson vill se mer innan han förlänger.

Niclas Lundgren

Tillbaka efter lång skadefrånvaro. En riktigt viktig spelare i laget och han lär erbjudas en förlängning ganska tidigt.

Calle Rosén

Gör sin första SHL-säsong och har vuxit in i kostymen på ett mycket bra sätt. Har dessutom Växjö Lakers som moderklubb och ”måste” spela vidare i klubben.

Ville Varakas

Spelar tredje säsongen i klubben och är viktig defensivt. Kan dock mer än han visat hittills. Förlängde i julhelgen förra året. Inte omöjligt att det sker ännu en gång.

Adam Burish

Plockades in under säsongen. Lär inte vara den spelare som Henrik Evertsson sätter sig ned med först för att prata förlängning.

Joey Crabb

Ännu ett NHL-meriterad nyförvärv som plockades in efter den dåliga starten. Finns troligen inte kvar nästa höst.

Alexander Johansson

Assisterande lagkapten som gör sin fjärde säsong i klubben. Här lär vi se en förlängning ganska snart.

Mikael Johansson

Egen produkt som har en bit kvar till SHL. Utlånad till Pantern för tillfället. Har svårt att se honom i Växjö Lakers framtidsplan om han inte blommar rejält i vår.

Erik Josefsson

Gör sin åttonde säsong i Växjö Lakers. Det kommer mest största sannolikhet bli ett par till.

Patrik Lundh

Fick vinna guld under sin första säsong i klubben. Osäker framtid i Växjö. Kan möjligen söka sig hemåt Stockholm till nästa säsong.

Gustav Rydahl

Andra säsongen i Växjö Lakers och ser ut att ha hittat sin plats i fjärdekedjan med Josefsson och Johansson. Stalltipset är att alla tre ganska snart förlänger sina avtal.

Robin Söderquist

21-årigt löfte som fått ett par chanser i a-laget, men känslan är att det är långt till en plats i truppen. Har också varit utlånad till Pantern under säsongen.