Sanningen bakom Taifbeslutet

Tingsryds AIF sitter just nu och filar på en ny ansökan om borgen till kommunen. På måndag tas beslut i kommunfullmäktige.

Som vi tidigare rapporterat ville Taif ta ett lån på tre miljoner kronor med kommunal borgen. I Hockeysnack på Hyllan i förra veckan avslöjade föreningens kassör Anders Rungegård att man ser över ansökan och räknar med att skicka in en ny. Framför allt kommer man att se över föreslagen amorteringstakt. Det är brådis för årets sista kommunfullmäktige hålls redan på måndag. Om Taif hinner få in en ansökan innan dess behandlas den före ordinarie möte på måndag.

Men det var nära att Taif inte ens skulle fått möjlighet att skriva om sin ansökan. När kommunstyrelsen tog beslutet fanns två förslag på bordet. Det ena var att avslå den befintliga ansökan. Nio av tolv ledamöter röstade för detta förslag. Motförslaget var att avslå ansökan generellt och därmed inte öppna för någon ny ansökan. Tre ledamöter röstade för detta förslag. Det var Göran Mård (V), Leon Jensen (SD) och Tomas Blomster (S).

På måndag klockan 15 hålls kommunfullmäktige i Konga Folkets hus. Räkna med debatt. På fredag ser ni ett nytt Hockeysnack på Hyllan. Vi gästas då bland annat av kommunalrådet Mikael Jeansson (S).