Blogg

Jag gör sällan under tio mål

benny

Benny Berglund, foto Östers IF

En målskytt har stått högst på Östers önskelista till nästa säsong. Thomas Askebrand ville värva Björn Berglund redan i somras. I januari är han på plats i Växjö.

En förhållandevis lugn Silly season väntar troligen för Öster i söderettan. Bara ett fåtal spelare har utgående kontrakt och flera av dem är intresserade av att spela vidare. Därför kom onsdagens presentation av Björn Berglund som en liten överraskning, men Thomas Askebrand har haft ögonen på den 28-årige anfallaren länge.

– Det var ett intresse från Thomas i somras som började allting. Han ville ha mig då, men det blev lite tajt för Kvik Halden för de hade inga anfallare. Jag fortsatte köra på och det gick bra på hösten och intresset var fortsatt och väldigt tydligt. Jag kollade upp Öster som man gör och det verkar vara något stort på gång.

Är du en riktigt renodlad anfallare?

– Ja, jag kan säkert spela som tia också. Det har jag gjort tidigare.

Men gärna så nära boxen som möjligt?

– Ja, det är där man är som farligast. Det är där man gör mål.

Vad har du för styrkor?

– Det är väl spelförståelse, styrka och avslutningarna så klart. Sen är jag ganska trygg med bollen.

Hur ser ett typiskt mål ut?

– Det har blivit på många sätt. Det är inte något speciellt. Jag är duktig på att skjuta både från utanför boxen, trycka in den på en touch eller vara på rätt ställe. Det är lite blandat.

Men avsluten är det sticker ut? Du har gjort 65 mål de senaste fem åren?

– Jag har tänkt på det också. Jag gör sällan under tio mål. Det var ett år i Sandviken, men då blev jag behandlad ganska dåligt. Då var det svårt för mig att få ut något. Jag blev bänkad och vi åkte ur det året. Han hade mycket konstigt för sig.

Vad tror om nivån på det som väntar i division 1 södra?

– Jag tror att den är ganska bra, men det låter som att Öster har varit väldigt bra också. Jag förväntar mig att vi fortsätter och att jag kanske kan vara den som trycker in lite extramål så vi får lite mer lugn och ro och inte behöver slita så hårt för det. Jag har spelat mot många bra lag, både Sirius och Östersund har varit i vår serie. Det är på väg att klättra uppåt. Det är många spelare som fortfarande spelar där. Man har mött bra lag, både Malmö och AIK, och gjort det bra. Jag är väldigt redo och det ska bli kul.