Blogg

Nyckelspelaren följer med tränaren

Karwan Delashob. Foto: Anders Johansson, Barometern

Karwan Delashob. Foto: Anders Johansson, Barometern

I veckan presenterade Älmeboda/Linneryd sen nya tränare Bashkim Isufi. Nu pekar mycket mot att han tar med sig en spelare från Nybro. Det handlar om den centrale mittfältaren Karwan Delashob som gjorde sex mål för vinnaren i division 3 sydöstra den gångna säsongen.

– Ja, det är stor chans. Det är nära. Jag klarar inte av pendlingen så det är ingen idé att Nybro tänker på mig, säger Delashob till Barometern.

Delashob bor i Växjö och enligt uppgift har även Räppe visat intresse för honom.

***

Älmhults IF har redan tidigare presenterat förlängningar med ett tiotal spelare i årets trupp. Den listan förlängs nu ytterligare. Magnus Jansson och Arvid Henriksson har beslutat sig för att stanna. Jonathan Petersson spelade inte under 2015. Han hoppas fortfarande om en comeback 2016, men har fortfarande en tids rehab kvar.

***

Rydaholm byter tränare, trots en lyckad säsong där klubben tog klivet till division 3. Göran ”Wille” Johansson flyttar till Värnamo Södra. Ersättare i Rydaholm blir en återvändare i form av Ilija Dobric som är tillbaka efter en säsong med Åryd.

***

Ljungby har gjort klart med en ny tränare till sitt damlag. Dragan Culibrk, tidigare i bland annat Ryssby, tar över efter Jerry Johansson.

***

Har du fler nyheter från lokalfotbollens silly season? Tipsa!