Blogg

Landslagslirare är vi allihopa

Wilma Johansson i KHK-tröjan. Foto: Marcus Palmgren

Wilma Johansson i KHK-tröjan. Foto: Marcus Palmgren

Det var inte bara en kvartett från Växjö Lakers som representerade blågult den gångna helgen. Landslagsuppdrag var det även för en hockeyspelare från Linneryd och en innebandyduo från Växjö.

Wilma Johansson var uttagen i U18-landslaget som i helgen spelade tre landskamper i Moskva. 17-åringen från Linneryd spelar numera hockey med Leksand i riksserien. Hon gör sin andra säsong i dalalaget efter att tidigare ha spelat med Karlskrona.

– Det känns som att jag har utvecklats mer och mer för varje dags som går, både som hockeyspelare och som den person som jag är utanför isen, att ta eget ansvar, säger Wilma Johansson.

Löftet från Linneryd har spelat i landslaget tidigare, bland annat i ett JVM. Hon beskriver sig själv som en spelare som är bra på skridskorna.

– Sedan läser jag spelet bra och gillar att spela rätt fysiskt.

Wilma Johansson hade en riktigt lyckad helg i Moskva. Hon gjorde 1–1-målet i den inledande 2–1-vinsten mot Tyskland. I lördagens 3–0-vinst mot Finland gjorde hon en assist och i söndagens final mot Ryssland inledde hon målskyttet. Ryssland vände sedan och vann matchen med 2–1.

Det svenska U19-landslaget i innebandy spelade Euro Floorball Tour i Tjeckien. Vöikers Eric Oscarsson fick speltid i en av tre matcher och målvakten Mattias Qvarfordt från samma klubb stod i inlednings- och avslutningsmatch. Qvarfordts bästa insats kom i söndagens match mot Finland där han svarade för många svettiga räddningar. Matchen avgjordes på straffar. Där tog Mattias Qvarfordt fyra av fem straffar, men det räckte inte ändå. Finland vann matchen och turneringen.