Hockeyklubbarnas önskelistor

Det lackar mot jul och det är hög tid att skriva önskelistor. Under en kort paus i det egna arbetet valde Sillybloggen att skriva ihop listor med drömpresenter till våra lokala hockeylag.

Växjö Lakers

x Supertrio i fjolårsform

Cory Murphy, Liam Reddox och Josh Hennessy var tre riktiga nyckelspelare under guldsäsongen. Ingen av dem har nått samma nivå i höst och det måste de göra för ett nytt lyckat slutspel.

x Publik

Växjö Lakers har ett hemmasnitt på cirka 4 800 åskådare denna mästarsäsong. Med den siffran har man lämnat den jumboplats man hade förra säsongen (Modo, Rögle och KHK är bakom), men det är samtidigt en nedgång jämfört med 4 980 åskådare förra säsongen. Den där lappen på luckan behöver sättas upp lite oftare.

x Fortsatt leverans av superkedjan

Det har pratats mycket om att Växjö Lakers behöver få i gång produktion på fler enheter. Minst lika viktigt är det dock att Rosén-Gynge-Kiiskinen fortsätter producera lika bra som de gjort tidigare. Växjö Lakers testar en ny balans i forwardsuppsättningen denna säsong och då måste förstakedjan leverera hela tiden.

Tingsryd

x Publik

Sportsligt finns inte mycket mer att önska från Taifs sida. Däremot har succén inte inneburit någon succé på läktarplats. Hemmasnittet på 1868 åskådare är 250 personer under det som laget hade i kvalserien till hockeyallsvenskan i våras.

x En plan B för SHL-kval

I fredagens ”Hockeysnack på hyllan” fick både kommunalråd Mikael Jeansson (S) och Taifs kassör frågan om vad som händer om laget skulle hamna i SHL. Svaren finns inte. Det är dags att börja fundera på det. Ju tidigare desto bättre.

x Kontraktsförlängningar

Bara ett fåtal spelare i Taif har kontrakt över nästa säsong. På pappret i alla fall. Ett par spelare har mer eller mindre livstidskontrakt i klubben. Ett par förlängningar även på pappret med dessa skulle skapa en ännu mysigare jul för supportrarna.

Troja

x En offensiv spetsvärvning

Mycket är bra i Pelle Svensson och Peter Anderssons lagbygge, men det saknas en riktig spetsspelare. Det syntes bland annat i poängligan i grundserien. Trojas bästa målskyttar, Johan Anderson och David Laudius, kom på 20:e plats i målligan med sina åtta fullträffar.

x Publik

Troja vann publikligan i grundserien i överlägsen stil med sitt hemmasnitt på 1731 åskådare. Det finns dock plats för betydligt fler i nya och fräscha Ljungby Arena.

x DVD med filmen Ghostbusters

Att vinna allettan ger en direktplats i kvalserien till hockeyallsvenskan. Alla vet hur viktigt det är med tanke på hur lätt det är att åka dit i play off. För att vinna serien måste Troja hamna före Södertälje. Samtidigt måste man skrämma iväg sitt spöke i Västervik. Ladda för allettan med en klassisk rulle.

Bill Murray, Dan Aykroyd och Harold Ramis i en klassisk rulle från 1984 som kan vara bra inspiration för Troja.

Bill Murray, Dan Aykroyd och Harold Ramis i en klassisk rulle från 1984 som kan vara bra inspiration för Troja.