Blogg

Drömserier i den lokala fotbollen

Seriemakarna på SvFF och SmFF lär få ett högt betyg när de nu satt ihop förslagen till 2015. Alla de lokala lagen hamnade i samma serie i division 3-fotbollen. Och lika intressanta är förslagen i elitfyrorna och division 4-fotbollen.

Sex lag från Kronobergs län kommer att spela i elitfyran 2016. Det är Gransholm, Hovmantorp, Hovshaga, Rejban, Lessebo och Sandsbro. Alla sex är placerade i den östra serien tillsammans med Gullringen, Hossmo, Hvetlanda, Kalmar AIK, Västervik och Ängö. Upplagt för flera heta derbyn alltså, bland annat Hovmantorp mot Lessebo som inte mött varandra på många år.

I division 4-fotbollen får vi se en äkta Kronobergsfyra. Alla tolv lagen i sydväst har sin hemvist i G-län. Det är Agunnaryd, Eneryda/Liatorp, Furuby, Guddarp, IFK Grimslöv/Västra Torsås, Lagan, Markaryd, Slätthög, Vederslöv/Dänningelanda, Växjö BK, Växjö Norra och Åryd. Ett lokalt lag hamnar utanför. Det är Åseda som får spela i den nordöstra serien.

I division 5-fotbollen finns länslagen i tre olika serier. Rottne och Åby/Tjureda spelar derby i den östra serien. Där återfinns även Alstermo. I den västra hittar vi Hjortsberga och IFK Lammhult. Övriga länslag spelar i sydväst. Där har vi Delary/Pjätteryd, Ling, Hallaryd, Ingelstad, Nöbbele, Ryd, Ryssby, Strömsnäsbruk, Tingsryd, Torpa, Virestad och Vislanda.

Smålands fotbollförbund återkommer med förslag om damernas serier på grund av vakanstillsättningar. Precis som vanligt dröjer också sexorna till efter årsskiftet.