Division 3-koll i halvtid

Dags för en division 3-koll, halvvägs in i frimånaden.

Alvesta

Nykomlingen har gjort klart med två nya spelare. Målvakten Jonatan Lindahl vänder hem till moderklubben efter att ha spelat med Moheda och Räppe de senaste åren.

– Vi är jätteglada för den värvningen, säger tränaren Saso Atanasoski.

Alvesta har också gjort klart med mittfältaren Wasswa Ibrahim från Furuby. Enligt Saso Atanasoski är ytterligare två tre unga killar på väg in. På minuslistan finns Dzevad Selmagic som går till Rydaholm och Armin Muratovic som går till Slätthög.

FK Älmeboda/Linneryd

Årets serietvåa får ny tränare till nästa säsong. Bashkim Isufi tar sitt första uppdrag som huvudtränare efter att ha varit assisterande i Nybro de senaste åren. Enligt uppgift kommer han att få med sig Nybros Karwan Delashob. Helt klart är det att Darmin Sobo stannar i klubben. Han kom från Oskarshamn inför 2014 och har gjort två strålande år i Älmeboda/Linneryd. I år släppte laget in minst mål av alla i division 3 sydöstra.   

Älmhult

Simon Sjöfors kör vidare som tränare i Älmhult. Hans ledarstab är klar och i den finns bland annat de assisterande tränarna Ola Adaktusson och Jocke Wirell. Klubben har ännu inte presenterat några nyförvärv, däremot ett gäng förlängningar. Magnus Jansson, Arvid Henriksson, Erik Krantz, Christoffer Bengtsson, Kalle Johansson, Dennis Johansson, Alfred Axelsson, Martin Mårtensson, Marko Vukota, Niklas Johansson, Niclas Jansson och André Lassen spelar vidare i Älmhult.

Räppe

Alexander Gitselov tar över som tränare. Klubben har dessutom presenterat två återvändare som nyförvärv. Det handlar om Eric Hörnell och Gustav Johansson som spelade för Åryd i år. Tre nyckelspelare har dessutom förlängt sina kontrakt. Pontus Andersson, Alfons Keymer och Filip Andersson blir gulsvarta även 2016.

Växjö United

Efter en fantastisk resa i seriesystemet väntar nu division 3 för Sufstar. Nu heter klubben Växjö united och hittills har vi inte hört något om nyförvärv. Däremot ryktas det att flera av årets nyckelspelare är på väg till andra klubbar. Kamaliza Mahad Ndhodhi testspelade till exempel med Öster i förra veckan.

Rydaholm

Rydaholm är tillbaka i division 3-fotbollen och kommer att tränas av Ilija Dobric nästa år. Målvakten Dzevad Selimagic är på väg in i en trupp som hittills består av bland annat Ivan Spahic, Pierre Rosberg, Ivan Vasilj och Arianit Bunjaku.

Ljungby

Ljungby får åter möta andra länslag i division 3-fotbollen. Fortfarande inga nyheter kring lagbygget 2016.