Bloggen tillbaka – fem plus till Växjös lagkapten

Tänker att det är dags att väcka liv i den här bloggen igen. Och jag tänkte göra det med en klassiker när det kommer till mitt bloggande. Nämligen att gå igenom helgens innebandy och dela ut plus till det som sticker ut. Förhoppningen är att ha det här som ett stående inslag i början av veckan.

Här har ni säsongens första plus:

+++++: Markus Jonsson, Växjö Vipers

Det är svårt att undvika att ge full pott till Markus Jonsson. Vad då, tänker ni, han har ju inte spelat den senaste månaden på grund av skada? Nej, så är det ju så klart. Men är det måndagen då Växjös lagkapten tagit en plats i världens bästa landslag (regerande VM-mästaren Finland får ursäkta) är det också måndagen då han ska få fem plus av mig. Markus Jonsson har vuxit ut till en ledare och nyckelspelare i Växjö. En kapten som leder sitt lag framåt, inte genom att skrika högst utan genom sin bländande innebandy. 23-åringens teknik, blick och spelförståelse är svårslaget i innebandyvärlden. ”Ett spelgeni”, sa förbundskapten Mikael Hill när truppen togs ut. Det är bara att hålla med.

++++: Isac Adolfsson, Lagan IBK

Fortsätter att leverera poäng i den södra allsvenskan. På sju matcher har centern gjort nio mål och sex assist. När Lagan haft det tufft i serien är 20-åringen den som lyst allra klarast. I helgen tog så Lagan säsongens första trepoängare. Vem som passade fram till Ljungbylagets två sista mål? Isac Adolfsson så klart.

+++: Växjö Vipers

Fortsätter att leverera i damernas division 1. I helgen blev det seger mot Craftstadens IBK Oskarshamn. Siffrorna skrevs till 5–3 i en jämn historia. Det är sådana här matcher som måste vinnas om det ska bli en topp 2-placering. Mot toppkonkurrenterna, på hemmaplan. Just nu är laget tvåa med 15 poäng på sex matcher. Samma som ettan Sävsjö och trean Kalmarsund Ungdom. Övriga länsslag i serien har inte riktigt lika kul. Ryds SK ligger sist med sex raka förluster. Gransholms IF är åtta med sex poäng.

++: Ingelstad IBK

En smakstart. Så väljer jag att sammanfatta Ingelstads säsongsinledning. Gör det riktigt bra i herrarnas division 2. Toppar tabellen efter sex omgångar. Fem segrar och en förlust har det blivit. Vinst med 7–6 mot Vimmerby i helgen. På bortaplan. Riktigt starkt resultat. Inte mycket att klaga på helt enkelt. Det gör att laget tar sig in på veckans lista.

+ Jesper Sankell, Växjö Vipers

Ja, det får bli ännu lite mer Växjö Vipers på den här listan. Så blir det när Jesper Sankell fortsätter att ösa in mål och poäng. Fyra nya fullträffar blev det mot Örebro (ett Örebro som långt ifrån imponerar). Forwarden, som har en förmåga att alltid hamna i händelserna centrum, ligger femma i hela SSL:s poängliga på 23 poäng (14+9). Kemin med Manuel Maurer och Manuel Engel ser ut att fungera klockrent. Hur många mål blir det mot Sirius på onsdag?