André Petersson – hetast i KHL

André Petersson är sugen på nya blågula uppdrag. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

André Petersson är sugen på nya blågula uppdrag.
Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

På måndag tar förbundskapten Pär Mårts ut den svenska truppen till nästa Channel One Cup i Ryssland. Taifprodukten André Petersson är stekhet i KHL och definitivt ett aktuellt namn.

Efter att ha missat över en månads spel med sitt Sochi är André Petersson tillbaka på allvar. Han har hunnit spela nio matcher sedan handskadan och har på dessa gjort fem mål och sex assist. Totalt är han uppe i 21 poäng under sin andra säsong i Sochi. Det är riktigt starkt efter 22 spelade matcher.

– Jag tycker att jag har hittat mitt spel på ett bra sätt och samtidigt så har jag fått utrymme att göra det jag är bra på, säger André Petersson till Sillybloggen.

Hur var det att vara borta så länge?

– Är man skadad är det alltid tufft, men när man går runt i ett gips så finns det ingen anledning att skynda sig tillbaka. Jag hade tid på mig att träna rätt och att förbereda mig för en comeback.

Det är inte bara André Petersson som gör en bra säsong. Sochi ligger i nuläget på slutspelsplats i den västra divisionen.

– Jag tycker att laget har mer potential än vad vi har visat hittills. Men nu på slutet känns det som att vi har kommit i gång.

Hur hade det varit att spela Channel One Cup?

– Jag är alltid sugen på att få representera Sverige. Sedan får man se om man blir uttagen eller ej, säger André Petersson.